miercuri, 14 aprilie 2010

Fallkniven

Fallkniven F1 - este poate cel mai popular cutit al firmei suedeze si este in dotarea pilotilor fortelor aeriene suedeze inca din 1995.
Este considerat una dintre referinte atunci cand se vorbeste de cutite de supravietuire si reprezinta foarte des alegerea iubitorilor de iesiri in natura. In general se bucura de recomandari excelente din partea utilizatorilor.
Desi este destul de mic si compact F1 este un cutit rezistent gratie lamei de 4,5 mm grosime si a constructiei full tang cu capatul lamei, ce trece prin maner, iesit putin in afara (asa cum se poate vedea si in poza).

Ca si solutie constructiva lama este triplulaminata (adica sunt 3 straturi laminate). La exterior un otel inox si la interior un otel carbon. In acest fel se preiau avantajele ambelor materiale, lama este practic inoxidabila dar taisul este ca la un otel carbon. Totodata acest gen de constructie (laminare) aduce un plus de flexibilitate lamei.

Taisul este convex ceea ce se traduce printr-o rezistenta crescuta iar manerul dintr-un plastic cauciucat (thermorun) este foarte aderent, rezistent la lovire, zgariere si nu este afectat de umezeala.

Ca orice produs se bucura atat de aprecieri cat si de critici. Unii spun ca manerul ar fi cam subtire si taisul putin casant.

Pret: 499 RON la http://www.ironage.eu/

Fallkniven S1 - se doreste a fi un cutit bun la toate, vanatoare, pescuit, camping, etc. ....... practic compromisul perfect. Este un cutit foarte echilibrat care, la fel ca F1, se bucura de review-uri excelente din partea utilizatorilor.

Diferenta principala fata de fratele mei mic, F1, consta in forma lamei, grosime lamei mai mare (5 mm) si lungimea lamei deasemena mai mare (13 cm). In rest solutia constructiva este aceeasi cu plusurile si minusurile observate si la F1.

In general S1 este un cutit ce se remarca printr-un echilibru excelent ce il recomanda pentru o larga varietate de treburi.

Pret: 629 RON la http://www.ironage.eu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu