joi, 15 aprilie 2010

Buck

Buck 119 Special - probabil cel mai popular si mai vandut model al firmei americane (impreuna cu briceagul 110 Hunter). Prezenta pe piata de foarte multi ani arata ca este un cutit foarte bun. Personal imi plac produsele Buck, imi dau senzatia de lucru bine facut, ingrijit.
Desi reprezinta alegerea binecunoscutului Les Stroud din serialul Survivorman, ceea ce-l califica pentru activitati de camping si supravietuire, acest cutit este recomandat in primul rand vanatorilor datorita solutiei constructive alese.
Practic cutitul este un bowie, format clip-point, cu lama dintr-un otel inoxidabil si un tais de tip hollow. Taie foarte bine dar nu se recomanda a fi abuzat la fel ca alte cutite mari cu o constructie mai robusta.
In general acest cutit se bucura de review-uri pozitive si are un foarte bun raport pret/calitate.

Majoritatea nemultumirilor legate de acest produs se refera la materialul din care este facut manerul (compus fenolic) care in conditii de umezeala poate deveni alunecos.
Pret: 259 RON la http://www.ironage.eu/

Buck 112 Ranger - este varianta mai mica si mai echilibrata as spune au a legendarului briceag 110 Hunter. Pentru multi 110 Hunter este un briceag foarte bun si util dar incomod de carat in fiecare moment al zilei (EDC - Every Day Carry), atunci cei de la Buck au venit cu o versiune mai mica numita 112 Ranger.
Este un briceag ingrijit lucrat si bun calitativ, in buna traditie a celor de la Buck. Frumos si rezistent, se bucura de review-uri pozitive. Are o constructie cu taisul lamei de tip hollow-ground ce-l recomanda mai ales pentru taiat decat pentru abuz.

Practic reprezinta o investitie buna avand in vedere ca in banii platiti, cu o intretinere corespunzatoare si intelegand limitele unui produs astfel construit, se obtine un cutit pentru o viata.
Pret: 219 RON la http://www.ironage.eu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu