joi, 29 aprilie 2010

Spyderco

Spyderco Delica 4 - Spyderco este o firma relativ noua (anii '70) in comparatie cu alte firme producatoare de cutite gen Ka-Bar sau Buck. Cu toate astea numele Spyderco a devenit foarte respectat si o garantie a calitatii produselor sale, defapt un adevarat fenomen.Un motiv pentru care au acest renume este si modelul Delica 4. Lansat in 1990 a reprezentat, la acea vreme, un pas inainte in productia de bricege. Usoare, rezistente, se deschid cu o singura mana si au numai materiale de calitate. Mie personal mi-a placut foarte mult acest briceag, este cel mai ascutit cutit direct din cutie pe care l-am tinut in mana. Poate acest lucru are legatura cu faptul ca este fabricat in Japonia?
Oricum este unul din acele bricege ce te pot tine o viata si avand in vedere materialele din care este facut, calitatea ansamblului, renumele cred ca este o buna investitie.

Pret 279 RON la http://www.ironage.eu/
Spyderco Endura 4 - este apropape identic cu Delica doar ca este mai mare. Aceleasi calitati in general. Aceleasi materiale de calitate si aceeasi constructie robusta.
Practic o placere sa tii acest briceag in mana. Acest model cred ca are mai multe intrebuintari decat Delica datorita dimensiunilor ceva mai mari si este ceva mai pe gustul majoritatii ca si design. Totusi avand in vedere succesul de care se bucura Spyderco in general si aceste doua modele in special (Delica si Endura) nu cred ca design-ul este o problema.
Am adus vorba de aspect pentru ca in general este singura critica la adresa celor de la Spyderco. Se pare ca sunt multi care au gusturi diferite.

Pret 309 RON la http://www.ironage.eu/
Spyderco Tenaciuos - acest briceag are un raport pret/calitate excelent. Practic un Spyderco accesibil tuturor. Pentru a obtine acest lucru Tenacious este fabricat in China si lama nu mai este din VG-10, este din 8Cr13Mov.
Dar cu toate aceste este la aceeasi calitate Spyderco, aceeasi atentie la detalii, acelasi tais incredibil si aceeasi senzatie ca te va tine toata viata. Iar din punct de vedere al design-ului cred ca e mai pe gustul majoritatii.
Pret 179 RON la http://www.ironage.eu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu